Podovi za teretane

Podovi za teretane

Izreka svakog iskusnijeg vlasnika ili clana fitnes kluba: “Na dobrim podovima u klubu prosecne sprave izgledaju odlicno a na losim podovima i najbolje sprave izgledaju ispodprosecno”

U toj oblasti, podovi za teretane,  stvari su se razvijale i dosegle danasnji stupanj u kome svaka oblast ili zona u sportu pa i u fitnesu ima svoje pratece ponude u specijalizovanim podovima. Postoje razne opcije sa raznim ponudama i na nasem trzistu a sve bi to pojednostavio i sveo na neku najcescu praksu desavanja. Osnovna  podela jeste: 1) na one koji zele sve da rade po pravilu i preporuci ljudi ili strucnjaka iz oblasti podova i plate za to koliko je potrebno 2) i na one koji zele kombinovati, ekonomisati i proci jeftinije a pri tome ne dovoditi u pitanje osnovne potrebe koje treba da zadovolje podovi u klubu. Naravno, ovih drugih je vise iako je preporucivo po mogucnosti  odabrati za sebe ovu prvu kategoriju – sve po pravilu struke, razlike u ceni kostanja su ogromne a u funkcionalnosti najbolje neka svako sam za sebe oceni.

Za svaku podnu oblast u klubu postoje nove inovativne specijalizovane solucije (podovi za grupne treninge, gumeni podovi za zonu slobodnih tezina i za podloge ispod masina kao i za zonu kretanja, multifunkcionalni podovi..) Ono sto se od podova u klubu ocekuje jeste pouzdanost, trajnost, cvrstina, lakoca odrzavanja, dobra absorbcija udaraca pri kretanju ili koristenju masina, potrebna hrapavost i prijanjanje na povrsinu, estetski ili vizualno da cine ugodan ambijent, bezbednost clanova kluba.

Na trzistu kod nas doslovno postoji svasta od svakoga, razni proizvodjaci, raspon cena od 10 do 25 po m2, razni reciklazni materijali tj. sastav podova, razne debljine, razni oblici… Tu bi jos jednom istakao vaznost sastava tj. porekla recikliranog materijala od kojeg se sastavlja gumena podna povrsina jer se kupcima podmece i materijal slabe cvrstine, nedovoljne debljine, loseg mirisa pa i ekoloski opasne materije koje mogu stetiti zdravlju. Tu sad ima realna potreba svakog da odredi “minimum standarda i kvalita” da bi se izbegle sve naknadne brojne komplikacije koje donosi nepazljiv izbor.

 

 

Mi na Facebook-u:

Commercial Fitness Gym Equipment. Gebrauchte Fitnessgeräte. Polovne fitness sprave.

Tel. 00381642288117 (viber, whatsapp)