Kako izabrati sprave

Pravilan izbor sprava

 

Uvodni deo

Živimo u sluđena potrošačka vremena bez jasnih vrednosti i kriterijuma, to pomalo vazi i za fitness oblast. Potrošačko društvo stvara potrošačke mozgove ljudi, najezda – invazija agresivnog marketinga, propagande, reklama, nametanja trendova, brendova, modernog dizajna, statusnih simbola… ko zna čega sve…kako izabrati sprave, kako pronaci pravu meru ???

Sve to dovodi do pomaka vrednosti od suštine, funkcionalnosti, stabilnosti, čvrstine, pouzdanosti… ka formi, spoljašnjosti, samoj vanjštini, tzv estetici… sprave su iznad svega SREDSTVA ZA RAD

Upozorenje

Estetika je takodje elemenat u procenama ali ako estetika uzme totalan primat nad suštinom, funkcionalnošću… onaj ko tako razmišlja i postupa sigurno kreće ka problemima.


Uglavnom kupac fitnes sprava ima ograničen budžet 
(kad nema i nije bitno) za koji želi sve:

moderne, pouzdane, cenovno pristupačne sprave i opremu.

I većina vide jedni od drugih i svako hoće ono što je video, čuo da drugi imaju… nove linije sprava od TOP premium brendova , spakovane u manja kućišta, sa ukrasnim  plastikama, oklopima…dilema, kako izabrati sprave

 

 

Namena

 

Oprema sluzi da neko dođe i trenira, onaj ko hoće da se vizualno ushićuje valjda ide na neke izložbe, revije ili ko zna šta… i ne kažem da fitnes komercijalna oprema novije generacije nije kako treba ili da joj nešto nedostaje ali često nije u finansijskom opsegu našeg prosečnog kupca koji baš insistira i smatra da nema alternativu.

 

Alternativa

 

Kad pogledate koliko svega kvalitetnog postoji kao realnija alternativa (Technogym Isotonic, Isotonic silver line, Lifefitness Pro1 Pro2, Olymp, MKB, Gym 80 Edition line, Cybex Vr1 Vr2.. itd).

 

Tehnološki razvoj i evolucija

 

Sa ovom srednjom generacijom tehnološki razvoj i evolucija sprava su došli do svog kraja, prosto tu nije bilo ničega šta bi se dodavalo, unapređivalo… sprave su stabilne, čvrste, pouzdane, večne, apsolutno FUNKCIONALNE sa savršenim uglovima i prenosima od pokreta vežbača do pokretanja opterećenja.

Najnovije generacije sprava najvise su se razvijale u oblasti estetskog pri čemu je jednim delom stradala stabilnost (zbog trenda smanjivanja kućista sprava), trajnost (zbog prenosnih sistema u kojima su npr sajle zamenjene gumama) itd… znači umanjivanje funkcionalnosti da bi se stvorila estetika.

 

Kako izabrati sprave, kategorije u trgovini

 

Subjektivno mišljenje, lični stavovi, sugerisanja… nisu poželjne kategorije u trgovini (neka svako kupuje po svojim potrebama i željama) ali u stalnoj dilemi ŠTA KUPITI, za mene nema dilema – stajem na stranu funkcionalnosti, ekonomičnosti jer na kraju svega uložen novac treba vratiti i početi zaradjivati. Ustedjen novac ili visak novca smislenije je preusmeriti na kvalitetnije i brojnije kardio sprave gde su muke sa nekvalitetnom opremom velike i učestale (i zbog nedovoljnog broja i zbog loseg kvaliteta).

 

Jos nekoliko  dilema ili pitanja u izboru sprava:

 

“Kvalitet, pouzdanost, isplativost, funkcionalnost…sprava izradjenih u prirucnim amaterskim radionicama – iste kupiti ili ne!? “

Mogu da se izrade naravno upotrebljive klupe, stalci, pojedine masine i u takvim radionama ali postavlja se ocigledno pitanje ?

Cemu u brendiranim – premium proizvodjacima komercijalnih fitnes masina sluze razni timovi strucnjaka, inzinjera, projektanata…?

Decenijama osmisljavaju i svake godine unapredjuju brojne segmente na svojim modelima, proizvodima, masinama kroz detalje u ergometriji, biomehanici… sa najsavremenijim alatima, tehnologijama, materijalima…

 

Zakljucak:

 

Ocigledno da lokalni majstor koliko god bio dobar ne moze da dosegne taj nivo, kvalitet, dizajn, pouzdanost, funkcionalnost… a i samo poredjenje profesionalne masine i amaterske govori za sebe. Kada poredite mogucnost da  klub opremite spravama amaterske izrade ili polovnim spravama poznatih svetskih brendova tu sve govori u korist profesionalnih sprava, realne razlike su tolike da je to u sustini i besmisleno porediti.

“Kvalitet, isplativost, funkcionalnost…sprava izradjenih i uvezenih iz Kine – iste kupiti ili ne!? ”

Prva pomisao svakom je bezbedonosni rizik, mislim da nije realno imati kineske masine i ne brinuti o bezbednosti korisnika. Izgledom na prvi pogled u spoljasnjosti nema razlike izmedju novih kineskih sprava i sprava poznatih svetskih premijum brendova.

Realno vidimo rastuci trend poboljsanja kvaliteta kineskih proizvoda ali…

Da bi kineske sprave bile tako cenovno povoljne, osim jeftine radne snage postoje i razni drugi faktori, manipulacije, rizici… neimanje pouzdane kontrola standarda, losiji kvalitet materijala… nepostojanje tradicije u kojoj se zapravo gradi brend i kvalitet proizvoda.

 

Ponovo zakljucak:

 

Bez obzira na realno rastuci trend poboljsanja kvaliteta kineskih proizvoda nikad ne bi preporucio kupovinu kineske ili “no name” brendove fitnes masina.

Vazno, utvrditi poreklo sprava

Takodjer kupujuci sprave koje su orginalne trebalo bi znati i poreklo sprava da vam ne bi prodali kopije, plagijate pod orginale, kupovinom sprava direktno iz nemackih klubova znate sta a i od koga kupujete.

kupac sam organizuje prevoz sprava za teretanu iz nemacke, detaljnije o nacinu kupovine na stranici

http://polovneteretane.com/direktna-kupovina-iz-nemacke/

 

I ZA KRAJ:

 

1) Kupci masina srednje generacije

 

– ako Vasi clanovi nemaju skuplja odela nego sto su oni sami vredni,

– ako nemate konkurenciju sa kojom se ljuto borite koja u vasoj blizini ima fensi sprave,

– razmišljate o novcu da se vrati i zaradi i imate ogranicen fond za investiranje

– zivite u manjoj sredini

 

Tada ste vi sigurno kupac funkcionalnih sprava za snagu srednje generacije

  ( Isotonic TG silver line, Lifefitness Pro1 Pro2, Olymp, MKB, Gym 80 Edition line, Cybex Vr1 Vr2…)

 

2)  Kupci masina novije generacije, oni koji se ne nalaze u prethodnoj kategoriji

 

Do sada je kao kriterijum analize bila postavljena MOGUCNOST kupca – ko sta moze da kupi

 

Ako za kriterijum postavimo pitanje KOJE SU SE SPRAVE POKAZALE KAO NAJBOLJE ZA VEZBANJE, odgovor daju iskusni vlasnici fitnes klubova, prodavci fitnes opreme,

 

To su npr Precor Icarian, Life fitness pro1, pro2, Nautilus Nitro, Hammer, Star Trac Impact Strength Line, Flex masine starija linija, Body Master, Gym 80 Edition line…dosta je novih modela koji izgledaju lepo ali u poredjenju sa ovim masinama nisu se pokazale preterano u praksi iako smo na klizavom terenu ukusa koji znaju da budu razliciti I tesko usporedivi.

 

 

Mi na Facebook-u:

Commercial Fitness Gym Equipment. Gebrauchte Fitnessgeräte. Polovne fitness sprave.

Tel. 00381642288117 (viber, whatsapp)

[/box]