Trake za trcanje

 

Traka za trcanje, iz inostranstva

 

Kupujete POLOVNU PROFESIONALNU opremu, za teretanu ili kucno koristenje, nudim povoljne opcije

 

1) ZA TERETANU, GYM ILI KOMERCIJALNO KORISTENJE

Pored kompletnih teretana koje se nude u paketima na ovoj stranici (i po nekoliko meseci ranije najavljenih) namenjenih za vece klubove – praksa je pokazala stalnu potrebu da se organizuje povoljna i u svakom trenutku moguca nabavka manjih do srednjih kolicina sprava, pogotovo kardio sprava, traka za trcanje bilo za prosirenje kluba ili otvaranje teretane. To je moguce uraditi na nekoliko lagera – skladista u vlasnistvu mojih saradnika, pouzdanih nemackih prodavaca profi fitness opreme, na samom jugu Nemacke . Za planiran iznos investiranja u masine dobijate neuporedivo veci kvalitet po nemerljivo nizim cenama, ORGANIZUJTE u vasoj okolini najpovoljniji transport, dogovorite termin dolaska, razgledanja, kupovine jednostavno izaberite za sebe najpovoljniju kupovinu traka za trcanje ili drugih masina

2) ZA KUCNO – LICNO KORISTENJE (kucni fitness) 

Zelite odlican pouzdan kvalitet po prihvatljivoj ceni. Zasto je bolje i jedino pouzdano resenje kupiti za sebe profesionalnu traku za trcanje a ne kucnu vidite na mojoj web stranici  /opremanje-kuce/

– ponuditi cu Vam najbolje opcije kupovine bilo u Srbiji, regionu ex Yu ili u Nemackoj

traka za trcanje, slika 1

traka za trcanje, slika 1

KUPOVINA, POLOVNA, TRAKA ZA TRCANJE, 10 bitnih stvari za vasu PAZNJU

Moze se reci da se kvalitet opremljenosti fitnes kluba najlakse moze oceniti i po brojnosti i kvalitetu traka za trcanje jer one spadaju u najosnovniji elemenat opremljenosti kluba.

Najvaznije karakteristike, detalji na koje trebate obratiti paznju pri kupovini trake za trcanje:

1) Snaga i motor

Motor je srce trake za trcanje, komercijalna traka treba da ima minumum 2ps pa do  3ps i vise snagu motora. Maxsimalna snaga trake izrazena kroz maxsimalnu brzinu nije toliko vazna kao kontinuirani stabilni rad pri najcesce koristenim (srednjim) brzinama tj opterecenjima.

2) Brzina (Low/Med/High)

Za pocetnike, oni koji mrsave ili zele da hodaju na traci dovoljna je brzina do 10km na sat. Obratite paznju da postoje dve vrste brzine, ona pocetna ili najniza kojom traka krece(moze se podesiti na brzinu vec od 1km na sat) kao i maxsimalna brzina trake(i preko 20km/h). Podesavanje (povecanje i smanjenje brzine) moze biti regulisano od 0.5 do 1km na sat po stepenu promene.

3) Nagib

Najcesci je 15stepeni, nije nuzan i neophodan ali je odavno standardna opcija kod komercijalnih traka. Sistemi nagiba se teze kvare i stabilni su na profi trakama a kad se pokvare nisu jednostavni za popravku.

4) Velicina – prostranost gazne povrsine za trcanje

Za trcanje, slobodu pokreta potreban je odredjen prostor i ako se moze birati potrebno je obratiti paznju i na na velicinu gazne povrsine trake za trcanje. Osim osecanja skucenosti na malim povrsinama za trcanje takodjer se povecava i stepen rizika od pada.

5) Prigusenje udara ili amortizacija na traci

Antišok sistemi na traci su ugradjeni i imaju razlicita tehnicka resenja a zajednicko im je da smanje udare i pritiske na zglobove i trcanje ucine sto lagodnijim i lepsim iskustvom za korusnika. Sam osecaj lagodnosti trcanja na traci je najbolji pokazatelj resenja tog pitanja.

6) Merenje srcanih frekvencija – pulsa

Ranije koristeni puls-opasac, puls sat dok vec duze vreme sve trake imaju ugradjene senzore na rukohvatima trake koje precizno mere srcane frekvencije – sada vec preciznoscu poput medicinskih EKG uredjaja. Novije trake odrzavaju optimalan puls korisnika automatskom regulacijom opterecenja bilo kroz brzinu, nagib ili kombinovano.

7)  Traka za trcanje, Displei i kompjuter

Za motor je receno da je srce trake, tako za kompjuter mozemo reci da je mozak trake za trcanje. Tu se obradjuju i zeljeno uskladjuju svi bitni podatci (otkucaji srca, vreme, brzina, starosna dob, potrosnja kalorija…) Ekran ili displei mora da bude dovoljne velicine i jasnoce da vezbac ne bi izgubio pregled bitnih informacija za vreme trajanja treninga. Dosta su losa iskustva korisnika sa “screen touch” tehnoologijom (ekrana osetljivih na dodir) jer se u kontaktu sa znojem vezbaca cesto kvari a popravke su izuzetno skupe.

8) Programi

Postoje citav niz razlicitih programa koje mozete koristiti na traci za trcanje, npr. interesantno je u test programu opcija koja simulira i imitira prirodan teren u kome traka automatski nakon odredjenog vremena menja brzinu i nagib da bi znaci trening simulirao realne okolnosti na spoljnjem terenu. Takodjer se mogu memorisati individualni profili raznih intenziteta opterecenja po zeljama korisnika ako tu opciju dopusti vlasnik teretane u vlasnickom podesavanju trake (npr radi bezbednosti moze se ograniciti max. brzina trake itd)

9) Pregled i probni rad trake

Traku treba detaljno vizualno pregledati, zavuci ruku ispod gazne gumene povrsine i sa prednje strane (gde se najvise koristi tj. trci) opipati i proveriti dali je laminirana povrsinan ostecena, izgrebana ili cak iskopana usled neadekvatnog koristenja, nepodmazivanja. U tom slucaju ako utvrdite ostecenje deka ili daske trake za trcanje postoji visok stepen mogucnosti i da je motor ostecen (radi prividno normalno) jer je radio pod pojacanim pritiscima i trenjima. Da bi ste znali da li je motor ostecen ili ispravan morate trako ukljuciti na najvisi stepen opterecenja tj. brzine i proveriti dali prolklizuje kada na njoj trcite i dali stvarno povecava brzinu ili nakon odredjene brzine traka prestaje da se ubrzava i zapravo radi jednolicno iako na displeu belezi povecanje brzine – stvarno ubrzanje se zapravo ne desava.

10) Poreklo trake za trcanje

Dobro je ako mozete stvarno utvrditi poreklo trake za trcanje jer traka koristena npr u nemackom klubu gde je redovno odrzavana i servisirana po najvisim standardima koji vaze u zapadno evropskim zemljama – sigurno predstavlja bolji izbor od trake koja je koristena ko zna gde i ko zna kako pa ostecenih vitalnih sistema i usminkana zavrsi sve sa laznim garancijama u vasem klubu

 

Mi na Facebook-u: https://www.facebook.com/Polovna-Fitness-Oprema

Commercial Fitness Gym Equipment. Gebrauchte Fitnessgeräte. Polovne fitness sprave.

Tel. 00381642288117 (viber, whatsapp)