Profesionalna fitnes oprema, problemi kupca

Iz prakse i kontakta sa kupcima ima nekoliko desavanja koja mogu da se stave pod gornji naslov, tema profesionalna fitnes oprema i kako zaobici probleme na putu kupovine.

1) Nedovoljna informisanost, znanje kupca

Ako niste iz fitnes branse VAZNO – prethodno edukujte sebe, tema profesionalna fitnes oprema razgovorom sa vlasnicima klubova – koji vas nece prepoznati kao naknadnu konkurenciju, prikupite sve aktualne i potrebne informacije..

Sta treba da znate ?

Koje sprave, proizvodjaci, line sprava su trazene i popularne trenutno na trzistu, koje su njihove uporedne vrednosti i cenovne i upotrebne itd. Buduci clanovi vaseg kluba vec poseduju ta znanja a na njima postavljaju i svoja ocekivanja.

Kako se informisati ?            Profesionalna-fitnes-oprema-sl3

Informacije sa neta su dosta rasute kaoticne i potrebno je ipak iskustveno “off line” znanje iili savet nekog iz gym branse. Tek nakon prikupljenog ili stecenog bazicnog fonda znanja i informacija – obavite razgovor sa potencijalnim prodavcima.

Prodavac(sa Vasim neznanjem) u sukobu interesa, odlucuje se za svoj interes – ne za Vas

Jasno vidljiv je sukob interesa prodavca, da Vam on koji prodaje istovremeno savetuje i odredjuje sta je najbolje za Vas da kupite. Naravno da mozete i trebate da prihvatite odredjene sugestije prodavca ali Vi treba da kupite, ne da Vam se prodaje.

Naivno je poverovati da Vas bilo koji prodavac voli vise nego svoj vlastiti interes

2) Opremu ne kupujete za sebe nego korisnike usluga Vaseg f.centra

Definisana, ciljana ili planirana kategorija korisnika Vase usluge treninga ce primarno odrediti koju vrstu, brend, liniju masina ce te kupovati a ne Vase licne sklonosti ka odredjenoj vrsti opreme i treninga.

Pogresano razmisljanje kupca

Desava se ponekad da ljudi zaborave da fitnes centar opremaju za svoje clanove a ne za sebe samog. Npr kupac: kaze: “Tu masinu izbacujem sa liste jer na njoj nikad ne vezbam” a ta masina je zapravo kljucna i osnovna za njegovu ciljanu kategoriju vezbaca.

https://polovneteretane.com/detaljan-vodic-za-otvaranje-teretane/

3) Pocnite da trazite sprave ranije ili na vreme, 3 do 6 meseci ranije

Kaze narod:”Ne goji se prase pred Bozic”. Oprema se ne trazi danas za sutra. Sto vise vremena stoji na raspolaganju to profesionalna fitnes oprema moze da se nadje kvalitetnija za manji novcani iznos.

Ostavite vremena za dobre prilike:

Svake godine se vise puta poklope sve okolnosti koje zajedno doprinesu pojavi IZUZETNO dobre ponude za kupca. Neko otkazao kupovinu nekoliko dana pred termin utovara iz nemackog kluba koji se zatvara ili samo menja sprave iz kluba. Neko zeli da isprazni lager zbog preselenja na drugu lokaciju itd. Javite se ranije, vece su sanse za povoljnu kupovinu.

4) Potrosen novac na uredjenje prostora, stedi se na kupovini sprava

To je cest slucaj u praksi sa kupcima polovne fitnes opreme. Uredjenje prostora je skupo, ventilacija, klimatizacija, podovi…i cesto predju pllanirani budzet buduceg vlasnika fitnes centra.

Ustediti na spravama, nije najbolje resenje

Prvi izlaz koji pada kupcu na pamet jeste smanjiti planirani budzet za nabavku opreme i sprava. i tu se vec odstupa od zlatnog pravila koje kaze:  „KUPOVINA U STARTU BOLJE OPREME 100% ŠTEDI VAŠ NOVAC I OLAKŠAVA – OMOGUĆAVA NAKNADNO NESMETANO POSLOVANJE“

Zakljucak

  • Imajte strpljenja, dobro se pripremite i znanjem i vremenom, pažljivo proučite sve opcije u nabavci mašina i opreme jer na taj način možete uštedeti vaš novac i imati opremu koja vam neće stvarati naknadne probleme, kvarove, frustraciju i otkazivanja clanova

Profesionalna-fitnes-oprema-sl2

Mi na Facebook-u:

Commercial Fitness Gym Equipment. Gebrauchte Fitnessgeräte. Polovne fitness sprave.

Tel. 00381642288117 (viber, whatsapp)