Profesionalna klupska fitnes oprema, masine “kojih nema”

U trgovini profesionalna klupska fitnes oprema koja ulazi u listu opreme za otvaranje  fitnes kluba postoji “fenomen deficitarnih masina”.

To su one masine koje uvek manjkaju i nema ih dovoljno. Sta kupac masina treba o tome da zna i kako do tog pomanjkanja dolazi je sadrzaj ove teme.

Spisak nekih cesce deficitarnih masina:
 Profesionalna-oprema-za-teretanu-sl2

Profesionalna-oprema-za-teretanu-sl2

– kvalitetne neprecenjene trake za trcanje

– smith machine

– Cable Crossover machine

– leg press

– leg curl

– leg extension

Zasto dolazi do cestog disbalansa izmedju ponude i potraznje za pojedinim spravama ?

Kad prodavac (na evropskom trzistu a moguce i kod nas) sastavlja listu masina koje izbacuje iza kluba (bilo da se klub zatvara ili menja deo ili ceo inventar kluba) deficitarne masine izostavi sa liste.

On te masine zadrzava za svoje koristenje ili zna da ce te masine lako, brzo i skupo da proda na trzistu polovnih masina. Kupac moze da zahteva i uslovi kupovinu samo u slucaju da se prodaje kompletan set masina za snagu i to se cesto desava. Kada se radi o kardio programu najcesce na listama je primetan nedostatak traka za trcanje i povecan broj cross trenera – eliptika.

U slucaju da profesionalna klupska fitnes oprema iz vaseg kluba postane predmet prodaje – sta ne bi trebali nikad da ucinite ?

Prodaja masina iz fitnes kluba treba da se nudi i realizuje iskljucivo u kompletu. U slucaju da vlasnik pristane da mu neko uzme samo odredjene masine, te o kojima pisem u ovom blogu, desce se problem.

Nekompletne masine iz kojih su izuzete najtrazenije ili deficitarne masine – prodati ce se vrlo tesko ili sto ih manje ostane i duze se prodaju njihova vrednost ce se bitno smanjivati.

Kupac polovnih masina koji ulazi u fitnes posao treba da zna…

Profesionalna-oprema-za-teretanu-sl3

Profesionalna-oprema-za-teretanu-sl3

Naravno kupac, vec je u pomenuto, treba da inzistira na kompletnosti liste. To uslovljavanje je ponekad moguce i potrebno ali u nekim slucajevima je i drugacije.

Kada ste ostvarili dobu saradnju sa pouzdanim prodavcem mozete prihvatiti obecanje da ce vam taj prodavac u razumnom roku (max 2 meseca) nabaviti naknadno neke od masina koje nedostaju na listi.

Najgora – HorroR –  situacija u kupovini polovne profesionalne fitnes opreme !!!

To je spoj nepouzdanog nekorektnog prodavca i naivnog kupca koji se nije pobrinuo da pred  kupovinu stekne potrebna znanja. U tom slucaju prodavac na listu naivnog kupca svali sve one masine kojih se nikako nije mogao da resi a izostavi sve trazenije ili deficitarne masine. Ovo se desava neopreznima – onima sa viskom poverenja i manjkom znanja.

kupac sam organizuje prevoz iz nemacke, detaljnije o nacinu kupovine na stranici http://polovneteretane.com/direktna-kupovina-iz-nemacke/

Mi na Facebook-u:

Commercial Fitness Gym Equipment. Gebrauchte Fitnessgeräte. Polovne fitness sprave.

Tel. 00381642288117 (viber, whatsapp)