Uvoz polovne fitnes opreme, polovnih teretana iz Nemacke,  informacije vezano za dokumente, procedure oko samog uvoza, za zemlje van EU

– Izvoznik – Nemac pripremi robu, polovne fitnes masine i za njih pise racun – fakturu (naziv firme, sediste i poreski broj firme kupac prethodno dostavi)

– u dogovorenom terminu na adresu lagera ili diretno teretane koja izbacuje masine iz kluba dolazi kamion i utovaraju se polovne fitnes masine

– kamion nakon utovara odlazi u lokalnu carinarsku Zoll ispostavu gde se izdaje eksportna dokumentacija, Ex1, Eur1

Dokumenta koja prati utovarenu robu:

CMR obrazac, medjunarodna tovarna lista, popunjava vozac i svojim potpisom potvrdjuje da je utovario robu na vozilo

– FAKTURA, racun, ispunjena sa svim podacima primaoca i posiljaoca (nazivi adrese i poreski PIB brojevi obe strane, mesto datum izdavanja i redni br racuna, valuta placanja, vrsta i kolicina robe po svakoj stavci broj tezina, cena po jedinici mere i ukupna.

EX1 dokument, izdaje carina Evropske unije kao popratni dokument za robu koja se izvozi van EU

EUR1 dokument ili izjava o poreklu robe na fakturi

Ako je vrednost racuna do iznosa od 6.000eura tada informacija o poreklu robe se pise na fakturu u obliku izjave, pise je sam izvoznik. U vecem iznosu fakture od 6.000eura  poreklo robe se dokazuje EUR1 dokumentom a taj dokument izdaje EU carina.

Roba proizvedena ili poreklom iz drzava EU – daje povoljniji tretman kupcu u carinskom postupku

uvoz polovne fitnes opreme sl1

Nemacki Mehrwertsteuer – Mwst, iznosi 19% i dodatno se ukljucuje na fakturni iznos. Sa dokazom da je roba rascarinjena tj napustila EU (obavlja se automatski elektronski, nije potrebno nikom nista slati, kao ranije) – taj iznos se vraca kupcu na njegov racun.

Polovne fitnes mase se odvoze tek kada je fakturni iznos potpuno uplacen na racun Nemca prodavca od strane kupca ili uvoznika.

 

Mi na Facebook-u: 

Commercial Fitness Gym Equipment. Gebrauchte Fitnessgeräte. Polovne fitness sprave.Uvoz polovne fitnes opreme

Profesionalna polovna fitnes oprema, najbolje opcije kupovine polovne fitnes opreme, pokusajte sve druge opcije pa na kraju nas POZOVITE !!! Tel: 00381642288117 viber, whatsapp

Kupac sam organizuje prevoz iz nemacke, detaljnije o nacinu kupovine na stranici